همشهری آنلاین: غلامحسین کرباسچی با بیان بایسته‌های لازم برای شهردار تهران در خصوص عدم شرکت در شورای عالی اصلاح‌طلبان و ملاقات با آیت‌الله شبیری توضیحاتی ارائه کرد

كرباسچي

ایرنا نوشت: شهردار پیشین تهران می گوید: شهردار تهران فقط شهردار پایتخت نیست بلکه شهردار یک کشور است که همگان باید روی آن اجماع داشته باشند و فردی که این مسئولیت را برعهده گیرد باید پای کار باشد، اینکه در اتاقش بنشیند بخشنامه صادر کند، موفق نخواهد بود.

غلامحسین کرباسچی در پاسخ به این پرسش که اگر افشانی بازنشسته شود و هر شخصیتی غیر از محسن هاشمی شهردار شود به عنوان دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی از وی حمایت می‌کند یا خیر؟ اظهار داشت: در حزب بحثی در این مورد نکرده ایم. مجموعه شهرداری تهران نیاز به یک فرد پای کار دارد. اینکه یک شهردار در اتاقش بنشیند بخشنامه صادر یا مصاحبه کند و تز اقتصادی دهد، نمی‌تواند خیلی موفق باشد.

شهردار پیشین تهران افزود: شهردار باید آشنا با مباحث شهری و مسائل تهران باشد و ازهمه مهمتر شهردار تهران شهردار یک شهر نیست بلکه -از نظر وسعت مسئولیت و اهمیت کار- شهردار یک کشور است. تمامی ارگان‌های کشور، از رهبری گرفته تا قوای سه گانه و نیروهای نظامی و امنیتی در تهران مستقر هستند.

وی با بیان اینکه فردی در شهرداری تهران موفق می‌شود که همه روی آن اجماع داشته باشند، افزود: تجربه یک قرن اخیر نشان می‌دهد شهردارانی در تهران موفق شدند که از پشتوانه اقبال عمومی و وفاق ملی برخوردار بودند. اگر شهردار بخواهد فقط با شورای شهر کار کند و با دولت زاویه داشته یا با قوه قضاییه، نیروهای امنیتی و انتظامی مشکل داشته باشد، موفق نخواهد شد. کرباسچی تاکید کرد: شهردار تهران باید نیروی کاری و ملی باشد تا حداقل همه به او توجه داشته و با وی همکاری کنند.

  •  شورای‌عالی هماهنگی اصلاح طلبان به درد انتخابات می‌خورد

کرباسچی گفت: همان دعوایی که در پست‌های اداری اصلاح طلبان وجود دارد در شورای‌عالی همین دعوا بر سر بودن یا نبودن افراد هست. متاسفانه این شورا هنوز شکل جدی به خودش نگرفته و بااین وضعیت نخواهد گرفت. وی افزود: به نظرم شورای‌عالی فقط به درد انتخابات و هماهنگی میان گروه‌هایی سیاسی یک جریان می‌خورد. احزاب توانمند اصلاح طلب باید خط مشی‌های خود را هماهنگ و مشخص کنند و اجرایی و شفاف حرف بزنند.

  • باید اصلاح طلبی باردیگر تعریف شود

کرباسچی در مورد افراد و جناح‌های منتسب به جریان اصلاح طلب، گفت: طیف گسترده‌ای خود را اصلاح طلب تلقی می‌کند. هم اکنون دو نیروی متضاد سیاسی از مصطفی تاج زاده گرفته تا مصطفی کواکبیان همه خود را اصلاح طلب می‌دانند.

رئیس شورای هماهنگی اصلاح طلبان ادامه داد: متاسفانه هنوز مجموعه اصلاح طلبان یعنی کسانی که دست کم سابقه حضور در این جبهه را دارند موفق نشده‌اند یا نخواسته‌اند با ارائه یک تعریف جامع از اصلاح‌طلبی این دایره را مشخص کنند. گام نخست اصلاحی این است که اصلاح طلبان خودشان را تعریف کنند و از اینکه عده‌ای از این مجموعه حذف شوند هراسی نداشته باشند.

وی اظهار داشت: باید با در نظر گرفتن چارچوب نظام سیاسی و قانون اساسی تغییراتی در گفتمان اصلاح طلبی ایجاد شود. گاهی اوقات احساس می کنم انگار اصلاح طلبان رودربایستی دارند و می‌ترسند به جای اصلاح طلب به آنها «استمرار طلب» بگویند. اگر منطق قوی داشته باشیم این اصلا اشکالی ندارد. درک و شعور سیاسی مردم کم نیست و نباید با شعار یک نفر در داخل یا خارج از تزلزل بنیان اصلاح طلبی دچار وحشت شویم و تصور کنیم مردم از ما رویگردان خواهند شد.

  • باید دستاوردها و کاستی‌ها را شفاف بیان کنیم

کرباسچی با بیان اینکه مردم با آگاهی در پی افراد و مفاهیم می‌روند، افزود: باید بدون رودربایستی تکلیف خودمان را مشخص کنیم و دستاوردها و کاستی‌های چهار دهه گذشته را واضح و شفاف بیان کنیم و اگر دستاوردی داشته‌ایم بدون نگرانی از انتقاد از آن دفاع کنیم و اگر در جاهایی هم اشتباهاتی رخ داده است حتی اگر از این طرف مورد تهاجم قرار بگیریم، آن را بیان کنیم.

  • به ابعاد مختلف توسعه توجه کنیم

کرباسچی گفت: با دیدگاه‌های انتزاعی، روشنفکرانه و یامحافظه کارانه نمی‌توان تحولی در کشور ایجاد کرد مگر آنکه توسعه، رشد و سازندگی کشور را در ابعاد مختلف مدنظر قرار دهیم.

وی افزود: نیاز داریم سهم جمعیت 80 میلیونی کشور را در اقتصاد جهانی بالا ببریم. زمانی یک صدم جمعیت دنیا و بیش از یک صدم سهم اقتصاد جهانی متعلق به ما بود اما متاسفانه امروز سهم ما از اقتصاد دنیا کمتر از نیم درصد شده است. این موضوع برای مردم قابل قبول نیست و پیامدهای این وضعیت در زندگی آنها کاملا ملموس است.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: باید کاری کنیم با رشد اقتصاد کشور، زندگی مردم در ابعاد مختلف بهبود یابد. به همین جهت، نخستین هدف دولت یا یک جبهه سیاسی باید اداره زندگی مردم باشد.

  • احزاب با چنگ و دندان از موجودیت خود دفاع می‌کنند

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفت: احزاب در سطح شهرستان، استان و کشور یا در کمیته‌های مختلف با حضور متخصصان برای حل مسائل اجرایی کشور در قالب بحث‌های اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی نشست‌هایی برگزار می‌کنند و به جمع بندی می‌رسند بعد کسی توجهی به تحلیل آنها ندارد. با این رفتارها احزاب پا نمی‌گیرند.

وی ادامه داد: یکبار نشده است یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس دیدگاه احزاب چپ، راست، محافظه کار، پیشرو، اصلاح طلب یا اصولگرا پیرامون اقتصاد یا سیاست خارجی را جویا شود. آنها حتی اگر بفهمند یک حزب در زمینه‌ای دیدگاهی دارد برای اینکه متهم به برخورد جناحی یا حزبی نشوند عبارت و صورت ظاهرش را کاملا تغییر می‌دهند.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران تاکید کرد: اگر ببینند چندبار در دفتر فلان حزب یا گروه سیاسی رفت و آمد داشتی و زیر ذره بین دستگاه‌های امنیتی و قضایی بودی، شورای نگهبان و سایر نهادهای نظارتی می‌گویند او عضو فلان تشکیلات سیاسی است و نمی‌توان از او در مسئولیتی استفاده کرد. با این برخوردها انتظار نداشته باشید کسی در احزاب فعالیت کند.

وی تصریح کرد: از طرفی هم نیروهای حزبی وقتی به مسئولیتی می‌رسند متاسفانه ارتباط خود با حزب را قطع می‌کنند. در چنین شرایطی احزاب با چنگ و دندان از موجودیت خود دفاع می‌کنند.

وی افزود: اسحاق جهانگیری رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بود چون برای حضور در جلسات حزب نمی‌توانست به عنوان معاون اول رئیس جمهوری به دفتر حزب بیاید دوستان تصمیم گرفتند پیش وی بروند تا سالی یکی دو بار جلسات را به همراه وی تشکیل دهند. این موضوع باعث اعتراض برخی آقایان و رسانه‌هایی چون کیهان شد، گفتند معاون اول رئیس جمهوری در جلسه فلان حزب بوده است... این جلسات را باید کجا تشکیل داد، کنار خیابان تشکیل دهند؟

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی خاطرنشان کرد: جهانگیری چون دیده بود حضور در این جلسات در کارش خللی ایجاد می‌کند گفته بود فعلا عضو شورای مرکزی این تشکیلات نیستم.

کرباسچی اظهار داشت: هم اکنون وزیر کشور به بسیاری استانداران دستور داده است در جلسات حزبی شرکت نکنند مگر چنین چیزی وجود دارد؟ این نوع برخوردها در دنیا بی‌سابقه است. کرباسچی خاطرنشان کرد: خودتان آمده اید کمیسیون ماده 10 احزاب درست کردید و هزار قید و بند گذاشتید و افراد را از صدها فیلتر گذراندید و اساسنامه‌ها را بر هم زده‌اید و مواد آن را کم و زیاد کردید، باز می‌گویید در جلسات احزاب شرکت نکنند؟

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: حزب قرار است محلی برای کادرسازی و اندیشه ورزی باشد و برای مسائل کلان و جزیی کشور برنامه ارائه دهد. در وضعیتی که وزیر کشور این برخورد را می‌کند و رئیس جمهوری و دیگران هم به احزاب می‌گویند مدتی به مرخصی بروند، کار حزبی معنایی ندارد تا وقتی حاکمیت و دستگاه های مختلف نسبت به تحزب توجه و عنایت نداشته باشند تلاش حزبی بی تاثیر است.

  • به جای علایق شخصی به افکار چهره‌های کاریزماتیک توجه کنیم

کرباسچی در پاسخ به پرسشی درباره انحصارطلبی و سهم خواهی برخی احزاب در شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، گفت: در جلسات شورای‌عالی شرکت نمی‌کنم و قصد ندارم زیاد درباره این شورا صحبت کنم چون این تشکیلات را بیشتر انتخاباتی می‌دانم.

وی افزود: ما نباید الزاما به دنبال چهره‌ها و شخصیت‌های کاریزماتیک باشیم بلکه باید از افکار این شخصیت‌ها استفاده کنیم و نظراتش را مدنظر قرار دهیم. نمی‌توانیم به دلیل ریش سفید یا سیاه، معمم یا مکلا بودن، کسی را کاریزماتیک بدانیم، باید ببینم افکارش چیست و اگر مفید بود آن را در مرامنامه یک تشکل سیاسی بگنجانیم.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی افزود: جمعی می‌خواهند روش اجرایی مرحوم هاشمی رفسنجانی در توسعه و سازندگی کشور را مورد توجه قرار داده و آن را تدوین کنند. بالاخره مدیریت سی و چندساله هاشمی رفسنجانی برنامه و خروجی داشته است. اگر به چهره‌های کاریزماتیک توجهی هم می‌شود به واسطه افکار و برنامه‌هایشان است نه علائق عاطفی. اگر آقای خاتمی یا موسوی ایده‌ای برای اداره کشور دارند باید ابعاد آن توسط یک جمعی بررسی شود.

  • باور نداریم در جنگ اقتصادی هستیم

کرباسچی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چگونه می شود تهدید تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرد، گفت: متاسفانه صحبت از نبرد اقتصادی و ستاد فرماندهی اقتصادی از شعار فراتر نرفته است.

وی افزود: زمان جنگ وقتی می‌گفتند قرار است حمله شود مهندس موسوی سریع به استانداران بخشنامه می‌کرد که جهادسازندگی برای پشتیبانی و سنگر سازی در برخی مناطق عملیاتی به ماشین آلات سنگین نیاز دارد. دستگاه‌های اجرایی هم تجهیزات مورد نیاز را به منطقه می‌فرستادند. آن موقع برای همه محسوس و ملموس بود که در حال جنگ هستیم و مدیران کشور تعللی نمی‌کردند.

کرباسچی خاطرنشان کرد: آن زمان استاندار اصفهان بودم بارها همه ماشین آلات سنگین راهسازی را که در استان به کار عمرانی مشغول بودند جمع می‌کردم و به جبهه می‌فرستادم. گاهی اوقات مدیرانی که علاقه مند به کارشان بودند برای آنکه پروژه شان نخوابد، مقاومت می‌کردند. به یاد دارم با کمک شهربانی و ژاندارمری تمام کامیون‌ها و ماشین آلات سنگین را جمع آوری و به زور به جبهه فرستادم. خیلی‌ها در این خصوص معرکه گرفتن و پای استانداران و وزیران را به قضیه باز کردند.

استاندار پیشین اصفهان اظهار داشت: زمان جنگ برخی کالاهای اساسی سهمیه بندی بود مثلا برای اداره بازرگانی مرغ می‌آمد خدا رحمت کند شهید خرازی تماس می‌گرفت و می گفت بسیاری از رزمندگان نیاز به آذوقه دارند ما هم بلافاصله مرغ‌ها را به جبهه می فرستادیم و معطل گرفتن مجوز نمی‌شدیم چون جبهه شوخی نبود. به اداره بازرگانی می‌گفتم این بار سهمیه مرغ را در استان تقسیم نکند و آن را جبهه بفرستد. به مردم هم موضوع را می‌گفتیم آنها هم چون شرایط جنگ را درک می‌کردند همکاری می‌کردند.

کرباسچی تاکید کرد: به نظر نمی‌رسد همه به جنگ اقتصادی باور داشته باشند. در حال حاضر دولت در خط مقدم مقابله با تحریم‌ها قرار دارد. دولتمردان می گویند برای حل شدن مسائل مالی با دنیا باید لوایحی تصویب شود. اگر این لوایح تصویب نشود ما با نزدیکترین شرکای اقتصادی خود نمی‌توانیم کار کنیم. بعد می‌بینم این لوایح به این وضع دچار می‌شود. می توانیم بگوئیم دولت یا فلان وزیر دروغ می‌گوید؟ از طرفی دولت وقت می‌گذارد و می‌رود مذاکره می‌کند. مشخص است که به این نبرد واقعی را باور نداریم.

کرباسچی تصریح کرد: این مسائل باعث می‌شود زمان را از دست بدهیم و با این رویه مشکلات ما روز به روز بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه ابتکار این لوایح مربوط به دولت قبل است و ربطی به دولت روحانی ندارد، گفت: در همه زمینه‌ها با این مشکل مواجه هستیم. این رفتارها در افکار عمومی تاثیر خوبی ندارد و باور مردم نسبت به نبرد اقتصادی را از بین می‌برد و باعث می شود مردم همراهی لازم را نداشته باشند. نمی‌شود ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی یک روز درهفته یا دو جلسه در ماه نشست داشته باشد ستاد فرماندهی همیشه باید آماده باشد.

  • برای رسانه‌های بیگانه سوژه تولید می‌کنیم

کرباسچی گفت: گمرک یک دستگاه مورد نیاز حفاری را که بخش خصوصی با هزار زحمت تهیه کرده است، 6 ماه اجازه ترخیص نمی‌دهد تا سرانجام با حاشیه‌هایی آنرا از گمرک خارج می‌کنند. این باور به وجود نبرد اقتصادی نیست . شیر گران می‌شود به جای افزایش قیمت شیر، شیشه آن را کوچک می‌کنند. همین موضوع سوژه ای برای رادیو لندن (بی بی سی) می شود. در دنیای به این بزرگی با مسائل مختلف، یک موضوع کوچکی که ناشی از بی‌توجهی ماست اینطور بزرگنمایی می‌شود و در ذهن مردم اثر منفی می گذارد و موجب نارضایتی می‌شود.

وی ادامه داد: میزان بارندگی زمستانی در یکی از استان‌ها کاهش می یابد و متعاقب آن، پیش روی آب دریا موجب شوری رودخانه آن منطقه می‌شود. باید با پیش‌بینی نگذاریم حادثه به بحران تبدیل شود. قبل از وقوع باید این مسائل را پیش‌بینی می‌کردیم تا وقتی رخ داد دستپاچه نشویم یا حوادثی که بر سر تقسیمات کشوری مثلا در کازرون رخ داد. به نظرم امکانات و شرایط کشور در بخش‌های مختلف را می‌توان مدیریت کرد.

کرباسچی تاکید کرد: در دنیای امروز نمی‌شود یک کشور را محاصره کرد یا مسؤلان یک کشور درها را روی خود ببندند. جهان به لحاظ اقتصادی و مراودات باز است. فکر می‌کنم بخش‌های مختلف داخلی و خارجی باید با هم هماهنگ باشند و از جنجال و تقابل پرهیز کنند.

وی اظهار داشت: برخی در داخل جنجال‌های بیخود درست می‌کنند مثلا عده‌ای دانشجو جمع شدند و می‌خواهند تشکیلاتی تحت عنوان «ادوار تحکیم وحدت» که از گذشته بوده است را احیا کنند. در این وضعیت وزارت کشور از آنها می‌خواهد اسم تشکلشان را عوض کنند. ببینید سر همین اسم چقدر نارضایتی بوجود می‌آید. شما باید با افراد مشکل داشته باشید نه اسماء، اسم نباید برای شما مهم باشد. به جای بررسی برنامه و منطق آنها چرا لج بازی می‌کنید؟

کرباسچی ادامه داد: در دانشگاه آزاد دستورالعملی تنظیم می کنند که آستین تا چه اندازه کوتاه یا شلوار و روسری تا کجا باشد. نظم و انضباط خوب است اما با این کارها فساد در جامعه نابود می شود؟ با این کارها برای رسانه‌ها سوژه و خوراک تبلیغاتی علیه نظام تهیه می کنیم. این گونه رفتارها تهدیدها را به فرصت تبدیل نمی‌کند. جنبه های اقتصادی تحت تاثیر سایر عوامل است و هیچ وقت فشارهای اقتصادی و روانی از هم جدا نیستند و به عنوان مکمل روی هم اثر می‌گذارند.

  • در آزادی بیان نباید تبعیض قائل شویم

کرباسچی درباره تهدید رئیس جمهوری با استفاده از کلید واژه استخر، گفت: موافق آزادی بیان هستم و معتقدم از هر مقامی می‌توان انتقاد کرد. گاهی اوقات به نقدهای تند هم نیاز است اما باید مرز میان انتقاد و تهمت در قانون مشخص شود. باید توجه داشته باشیم نه فقط «سعید قاسمی» بلکه همه بتوانند با هر لحنی انتقاد کنند.

وی اظهار داشت: قاسمی این صحبت‌ها را تهدید قلمداد نمی‌کند او حادثه رخ داده برای مرحوم هاشمی رفسنجانی را تقدیر الهی تلقی می‌کند و می‌گوید خدا هم شما را به این تقدیر مبتلا می‌کند. البته دادگاه باید تشخیص دهد این اظهارات انتقاد است یا اتهام و تهدید.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی تاکید کرد: به نظرم در جامعه باید برای همه همین حد از آزادی باشد نه اینکه این آزادی مختص آنهایی باشد که قبولشان داریم. نباید تبعیضی در بهره مندی از آزادی وجود داشته باشد.

وی افزود: نمی خواهم افراد را با معصومین(ع) مقایسه کنم فاصله زمین تا آسمان است. این تشبیه را برای مثال می آورم. شاید صدها بار این روضه را شنیده‌ایم که عصر عاشورا گروهی با اسب روی پیکر شهدا تاختند. من از همان بچگی تا سال‌ها بعد با خودم فکر می‌کردم فلسفه تاختن بر پیکر بی جان شهدای کربلا چیست.

کرباسچی ادامه داد: چه دلیلی دارد درباره فردی مانند مرحوم هاشمی رفسنجانی این لحن را بکار ببرید؟ خلاف دستورات اسلامی مبنی بر به نیکی یاد کردن از متوفی، به جای اینکه بگوئید خدا رحمتش کند، چه دلیلی دارد این موضوعات را مطرح می‌کنید؟

وی با بیان اینکه این افراد سه هدف را دنبال می‌کنند، افزود: نخست اینکه نوعی روحیه کینه ورزی در جامعه الغا می‌شود وقتی کینه دارند دست از پیکر بی جان هم بر نمی‌دارند. دوم، اینکه می‌خواهند از ذهن جامعه اسطوره زدایی کنند و دیگر اینکه در طرف مقابل ترس و وحشت ایجاد کنند یعنی اگر با ما همراهی نکنید دست از مرده‌ات هم بر نمی‌داریم.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت: مرحوم هاشمی به عنوان شخصیت دوم یا سوم انقلاب 38 سال بر جامعه تاثیر داشته است و مردم به او علاقه‌مند بودند. حالا شما از زندگی شخصی‌ وی و یا فرزندانش انتقاد کنید. این کینه ورزی جمعی یا فردی ما را یاد عصر عاشورا می‌اندازد. این اظهارات خلاف اخلاق اسلامی و انسانی است در دنیا هم کسی چنین برخوردی با فرد در گذشته نمی‌کند.

  • در خانه مراجع روی همه باز است

کرباسچی درباره دیدار رئیس دولت اصلاحات و آیت الله «شبیری زنجانی» و حواشی آن، گفت: ضرب‌المثلی داریم که می گوید، مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد، آقایانی که نامه نوشتند و واکنش نشان دادند اصلا نپرسیدند موضوع چی بوده است و در تاریکی یک حرکتی انجام دادند. جمعی از شاگردان آیت الله العظمی شبیری که مسئولیت اجرایی داشتند مباحث فقهی و تفسیری خود را مثل بقیه آقایان که هر چند وقت یک بار خدمت ایشان و یا در گذشته خدمت آیت الله منتظری یاسایر اساتید می‌رسیدند، مطرح کردند.

وی ادامه داد: برخی اوقات طلبه‌ها در بحث‌ها به یکسری بن بست‌هایی می‌رسند و در این موارد از مرجع بزرگتری که ممکن است در این زمینه صاحب نظر باشد، سوال می‌کنند. ما هم در این جلسات گاهی تک یا چند نفره یا برخی مواقع همگی خدمت آیت الله العظمی شبیری می‌رسیدیم.

کرباسچی اظهار داشت: آیت الله شبیری به مناسبتی در تهران بودند. آقای نوری جمعی ازشاگردان قدیم وعلاقمندان آیت الله شبیری را ازجمله اقای خاتمی را به شام دعوت کردند. ما همه که سال‌ها قبل شاگردان ایشان بودیم حضورداشتیم . این جلسه برای بار دوم یا سوم بود که در این سال‌ها تکرار می‌شد.

وی افزود: آیت الله شبیری اصلا اهل بحث سیاسی نیست و در این جلسه هم بحث سیاسی و تشکیلاتی مطرح نشد بلکه در مورد یکسری مسائل علمی بحث شد. افرادی که این مرجع تقلید را می‌شناسند می‌دانند مصاحبت با آیت الله شبیری زنجانی به دلیل خوش صحبت بودن و داشتن اطلاعات گسترده در علم رجال، تاریخ و سایر مباحث، چقدر لذت بخش است.

وی بیان کرد: نباید نسبت به افرادی که با آنها مخالفت سیاسی داریم چنین جنجالی به راه بیاندازیم و معرکه‌گیری کنیم. این همه معضلات و گرفتاری‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، داخلی و خارجی در کشور داریم نباید ذهن جامعه را به سمتی ببریم که در جلسه آقای خاتمی یا دیگران با آیت الله شبیری چه گذشته است. برخی مواقع حساسیت‌هایی در آقایان ایجاد می‌شود که معلوم نیست علت این ناراحتی دقیقا چه بوده است. کرباسچی تاکید کرد: چه قبول داشته یا نداشته باشیم، یکی از ویژگی‌های علما و مراجع شیعه این است که درب خانه‌هایشان به روی همه باز است و مردم می‌توانند آنجا رفت و آمد داشته باشند. اخلاق علمای شیعه این نیست که با افراد برخورد سیاسی کنند. وی افزود: آن وقت مساله‌ای به این سادگی را تبدیل به سوژه‌ای برای بیگانگان و رادیوها و انواع تحلیل‌های آنچنانی می‌کنیم.

  • مهمترین تهدید دوری از شعارهای انقلاب است

کرباسچی در پاسخ به پرسشی در این باره که چه آسیبی انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند، گفت: یکی از خطراتی که انقلاب را تهدید می‌کند این است که ما «ضد انقلاب» باشیم و خلاف شعارهای اول انقلاب عمل کنیم. وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی، انقلاب اعتقاد و اخلاق بود، افزود: انقلاب قرار بود زندگی مردم را اداره کند، کشور را توسعه دهد، جلوی فساد، خودخواهی و استبدادهای فردی و جمعی را بگیرد. اگر به آن شعارها برگردیم خیلی از مسائل حل می‌شود.

دبیرکل حزب سازندگی ادامه داد: شعارهای اصلی انقلاب این نبود که من باشم شما نباشید یا شما باشید من نباشم، شعار اصلی انقلاب استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود. معتقدم با این معیار همه مردم انقلابی محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: وقتی بحث دخالت خارجی یا استقلال کشور مطرح می‌شود با وجود همه تنگناها اکثریت جامعه نسبت به استقلال و آزادی کشور حساسیت نشان می‌دهند یعنی حتی در بدترین شرایط اقتصادی از مردم بپرسید چه می‌خواهند، ممکن است نان شب هم نداشته باشند ولی دنبال استقلال، آزادی و اسلام به مفهوم واقعی آن هستند.

کرباسچی اظهار داشت: انقلاب و شعارهای اصلی آن میان مردم جایگاه خودش را دارد اما مردم از عملکرد برخی از مسئولان و نهادها رضایت ندارند. این رضایت نداشتن به معنای این نیست که در پی شعاری غیر از استقلال و آزادی هستند.

وی تصریح کرد: به قول معروف «هرعیب که هست از مسلمانی ماست» خیلی از کسانی که به مسلمانی ما ایراد دارند در واقع به ارزش‌های اسلامی پایبند هستند ولو به بعضی از حرف‌ها و شعارهای ما باور نداشته باشند. انحراف از شعارهای انقلاب مهمترین آسیبی است که ما را تهدید می‌کند.

کد خبر 422317

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • US ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
    0 0
    چرا نظرات منتشر نميكنيد